Vincent Smit
Vincent Smit Nieuws 28 mrt 2020 / 20:58 uur

Astronauten maken prachtige foto’s van aarde in coronatijd

Het coronavirus houdt niet alleen de gemoederen hier op aarde bezig, ook in de ruimte wordt er meegeleefd met de slachtoffers van het virus. 

Er zijn op dit moment drie astronauten in het ISS, het internationale ruimtestation. De Amerikanen Andrew Morgan en Jessica Meir en de Russische Oleg Skripochka. De twee Amerikaanse astronauten delen op Twitter de laatste tijd vooral mooie foto’s van de aarde met gelukswensen voor iedereen op onze planeet.

Laat er licht zijn

Meir zit inmiddels 185 dagen in het ISS. Ze tweet: „Is het nou dag of nacht hier? Toen ik een aantal weken geleden foto’s van de lucht maakte, werd de aarde verlicht door de maan. Welterusten aarde, laat er licht zijn."

Meir deelde ook nog een wijze spreuk van haar vader, terwijl ze boven Israël vloog. „Terwijl ik me vergaap aan de stad waarin mijn vader is opgegroeid, bedenk ik me een van de gezegdes: ook dit zal voorbij gaan. Wijze woorden om te onthouden, in goede en slechte tijden. Fijne avond."

Ook Morgan uit vanaf grote hoogte zijn steun. Hij zit al 252 dagen in de ruimte. „Zelfs in onze zwaarste tijden wonen we nog steeds op een prachtige planeet. Blijf sterk planeet aarde, we doen het allemaal samen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Astronauten maken prachtige foto’s van aarde in coronatijd
Sluiten