Julia Osendarp
Julia Osendarp Nieuws 18 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Wit balkje’: betere bescherming privacy van slachtoffers

Een zwart balkje voor de ogen of slechts het gebruik van de eerste letter van de achternaam. De privacy van daders wordt vaak goed beschermd. Slachtoffers krijgen deze identiteitsbescherming helaas niet altijd. 

Daarom start Slachtofferhulp Nederland deze week met de campagne Het Witte Balkje. De organisatie meldt dat de privacy van slachtoffers, ondanks allerlei regels, nog vaak slecht beschermd wordt.

Aanbevelingen

Daarbij zou een verdachte makkelijk toegang kunnen krijgen tot persoonlijke gegevens in het dossier. Volgens Slachtofferhulp moeten slachtoffers worden ingelicht over de mogelijkheden om gegevens af te schermen.

Slachtofferhulp Nederland overhandigt dinsdag een boek met aanbevelingen aan minister Dekker (Rechtsbescherming). Daarin staan een aantal belangrijke punten om de privacy van slachtoffers beter te beschermen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.