Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 11 feb 2020

Weer blijft onstuimig, tweede storm van het jaar

Amper waren we bekomen van storm Ciara, of de tweede officiële storm van het jaar heeft alweer huisgehouden. In de nacht van maandag op dinsdag was er windkracht 9 op Vlieland en in IJmuiden. 

Volgens Weeronline werd de zwaarste windstoot van 98 kilometer per uur, gemeten op Vlieland. Daarmee werd het een westerstorm.

Onstuimig weer

Omdat alleen zware stormen een naam krijgen, blijft de storm van maandagnacht anoniem. Ter vergelijking: Ciara bracht windstoten van 129 kilometer per uur mee en er werd een uurgemiddelde windkracht 10 en tijdelijk zelfs windkracht 11 gemeten. Door de storm kwamen er bij de brandweer meer dan 5000 meldingen binnen.

Vooral Waddeneilandbewoners zullen nog even last hebben van de tweede storm. Overdag blijft het stevig waaien. Landinwaarts kan het ook flink waaien, met windkracht 5-6 en windstoten tot 75 kilometer per uur. Vooral in het noorden en oosten is er kans op een winterse bui met regen, hagel en natte sneeuw.

Volgens meteoroloog Jaco van Wezel blijft het deze week overwegend onstuimig en guur. Vrijdag blijft het grotendeels droog, maar in het weekend kan zelfs de derde storm van het jaar een feit worden: storm Dennis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Weer blijft onstuimig, tweede storm van het jaar
Sluiten