Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 feb 2020

Thaise militair doodde 29 mensen vanwege grondverkoop

De Thaise militair die zaterdag een bloedbad aanrichtte in de stad Korat heeft 29 mensen gedood en 57 verwond. De 32-jarige man blijkt de mensen gedood te hebben vanwege een persoonlijk conflict over de koop van een stuk grond. Dat hebben de Thaise autoriteiten zondag gemeld.

De meeste slachtoffers vielen in een winkelcentrum waar hij het vuur opende op het winkelend publiek.

Bloedbad

Het bloedbad was in de stad Nakhon Ratchasima (ook bekend als Korat) in het noordoosten van Thailand. De schutter doodde eerst drie mensen op een legerbasis en reed vervolgens met een gestolen legervoertuig naar het winkelcentrum. Daar opende hij het vuur en maakte vele slachtoffers.

Veiligheidsdiensten schoten de man dood na een urenlange belegering van een winkelcentrum waar hij zich in de kelder had verschanst. Een agent kwam om het leven.

Behalve de doden raakten 57 mensen gewond.

Livestream

Voorafgaand aan de aanval plaatste de man een bericht op Facebook waarin hij vertelde dat hij uit was op wraak. Ook livestreamde hij zijn gruweldaden en plaatste hij er foto’s van. Zijn Facebookpagina is inmiddels offline gehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Thaise militair doodde 29 mensen vanwege grondverkoop
Sluiten