Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 feb 2020

Taghi getipt over politie-operatie

Onderwereldkopstuk Ridouan Taghi was eind oktober 2018 op de hoogte van een grote, aanstaande operatie van de politie.

Vermoedelijk ging het om de massale actie tegen motorbende Caloh Wagoh in november van dat jaar. Dat blijkt uit vertrouwelijke stukken uit het liquidatieproces Marengo rond Taghi en zestien andere verdachten, die De Telegraaf heeft ingezien.

Codenaam

Donderdag wordt het liquidatieproces Marengo hervat. De recherche heeft een analyse laten uitvoeren van zogenoemde SkyChats, die waren aangetroffen op gegevensdragers van de van meerdere liquidaties verdachte Caloh Wagoh-leider Delano R. Op 23 oktober 2018 is er een gesprek tussen iemand die chat onder de naam Impresiv en een ander persoon.

Volgens de recherche is Impresiv een codenaam van Taghi. Uit de chats zou blijken dat ze wisten dat er invallen zouden komen. Vier weken later, op 21 november 2018, volgde een grootscheepse operatie tegen de motorbende Caloh Wagoh.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Taghi getipt over politie-operatie
Sluiten