Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 26 feb 2020 / 06:19 uur

Sneeuw zorgt voor mooie plaatjes en ongevallen op de weg

Mooi die sneeuw, maar pas wel op.

Sneeuwval zorgt woensdagochtend voor een rommelige ochtendspits, vooral in het zuiden van het land. Sneeuwbuien kleuren de wereld, en dus ook de wegen, kortstondig wit en op meerdere locaties zijn woensdag aan het begin van de ochtendspits al ongevallen geweest, meldt de ANWB.

Op de A59 Oss richting knooppunt Zonzeel heeft bij Made een ongeval plaatsgevonden met meerdere auto’s en een vrachtwagen. De rechterrijstrook is dicht. De A27 van Breda naar Utrecht is dicht na een ongeluk met een vrachtwagen bij Oosterhout.

Voor verschillende plaatsen gaat het om de eerste sneeuw van deze winter. In het westen, midden en zuiden ontstond volgens Weeronline op sommige plekken een sneeuwdek van een paar centimeter. De sneeuw bleef ook liggen op wegen, met gladheid als gevolg. Rijkswaterstaat meldt dat er volop wordt gestrooid.

Kort plezier

De sneeuw verdwijnt woensdagochtend snel, aldus Weeronline, aangezien de temperatuur boven het vriespunt ligt. Toch lag er op verschillende plekken lang genoeg sneeuw om een paar voor dit jaar vooralsnog unieke foto’s te schieten.

De regio’s Rotterdam en Waalwijk kregen volgens Weeronline te maken met de meeste sneeuw. Daar werd op verschillende plekken een sneeuwdek van 3 centimeter gemeten.

Naar het oosten

De sneeuwbuien trekken geleidelijk naar het oosten weg, maar helemaal droog wordt het nog niet. Vanuit het noordwesten volgen nieuwe winterse buien, met kans op hagel, natte sneeuw en een klap onweer. Zoveel sneeuw als in de nacht van dinsdag op woensdag verwacht Weeronline echter niet. Donderdag is er opnieuw kans op sneeuw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sneeuw zorgt voor mooie plaatjes en ongevallen op de weg
Sluiten