Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 feb 2020

Politie schiet vermoedelijke terrorist in Londen dood

De Londense politie heeft zondagmiddag een messentrekker neergeschoten die naar verluidt twee personen had verwond. Volgens de Engelse media werd onder anderen een vrouw op een fiets in de rug gestoken.

De politie houdt er rekening mee dat er sprake is van een terroristisch motief. De dader overleefde de aanval niet.

Bomvest

„We kunnen bevestigen dat hij dood is”, aldus de verklaring van de Metropolitan Police. Een ooggetuige zei tegen de BBC dat de man iets droeg dat een bomvest zou kunnen zijn. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de slachtoffers eraan toe zijn.

Het incident had plaats in een winkelstraat in Streatham, in het zuiden van de hoofdstad, en is de zoveelste met een terroristische inslag de laatste jaren. „Terroristen proberen verdeeldheid te zaaien en onze levenswijze te ruïneren", reageerde de Londense burgemeester Sadiq Khan. „Hier in Londen zullen we nooit laten gebeuren dat ze succes hebben."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Politie schiet vermoedelijke terrorist in Londen dood
Sluiten