Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 28 feb 2020 / 15:44 uur

Man krijgt taakstraf voor het in brand zetten van konijn

Een man die afgelopen jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een konijn stal en in brand stak is door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf. Daarnaast moet hij verplicht behandeld worden door reclassering.

De man heeft een taakstraf van tachtig uur opgelegd gekregen, daarvan zijn er dertig voorwaardelijk. Dit is minder dan er door de officier van justitie geëist werd. Die wilde de man voor dertig dagen (waarvan negentien voorwaardelijk) vastzetten.

Gestolen cadeau

Het Apeldoornse konijn Anne werd gestolen als cadeau voor het dochtertje van de dader. Het konijn was echter niet van plan om mee te komen en werkte flink tegen, waardoor de man besloot om haar in brand te steken.

Toen de politie het konijn later aantrof was ze nog in leven. De opgelopen verwondingen die Anne had, bleken echter te zwaar om nog te herstellen en dus overleed ze als gevolg van de brand.

Psychische problemen

Anderhalve week na het incident arresteerde de politie een 31-jarige man voor het misdrijf. Naar verluidt kampt hij met psychische problemen en is hij daarvoor in behandeling. Toch stellen deskundigen dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man krijgt taakstraf voor het in brand zetten van konijn
Sluiten