Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 feb 2020 / 16:29 uur

Veenendaal gekroond tot de fietsstad van Nederland

Internationaal mag men dan denken dat Amsterdam fietshoofdstad van de wereld – en dus ook Nederland – is, maar de Fietsbond is een andere mening toegedaan. Veenendaal is gekozen tot Nederlands beste fietsstad van 2020.

In en rond de plaats bij de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei „is het lekker en ontspannen fietsen". „De fietspaden zijn breed, fietsers voelen zich veilig en parkeerplekken zijn goed geregeld", aldus directeur Saskia Kluit van de Fietsersbond.

Snel, veilig, gezond en duurzaam

De bond maakte de naam van de winnende gemeente bekend tijdens het Congres Fietsstad van de Toekomst in de Jaarbeurs in Utrecht. „Veenendaal is een fietsstad bij uitstek, met de fiets kun je overal snel, veilig, gezond en duurzaam komen", zei wethouder Engbert Stroobosscher (Buitenruimte). „We doen ons best om de fietsinfrastructuur continu te verbeteren."

Veenendaal is door de Fietsersbond al eens eerder uitgeroepen tot beste fietsstad. In andere jaren streken onder meer Houten en Zwolle met de eer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Veenendaal gekroond tot de fietsstad van Nederland
Sluiten