Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Jan Smit zat met burn-out in Spaanse kliniek

Jan Smit is afgelopen najaar een maand lang in een kliniek in Spanje behandeld voor een burn-out.

Dat bevestigt de manager van de volkszanger maandag tegenover Privé. Half november maakten Smit en zijn management bekend dat de zanger de rest van het jaar niet meer zou optreden.

Keelklachten

Als reden gaven zij toen keelklachten op. „Ik ondervind momenteel te veel hinder van lichamelijke klachten. Het is daarom op dit moment gewoon tijd om voor mijzelf en mijn gezondheid te kiezen, hoezeer me dat ook spijt naar al mijn trouwe fans toe", schreef de Volendammer destijds in een post op Instagram.

Nu blijkt dat de zanger er ook psychisch doorheen zat. Hij zou in de Spaanse kliniek zijn behandeld door een groep Nederlandse psychotherapeuten. Eenmaal terug in Volendam heeft Smit een appartement gehuurd waarin hij verblijft als de drukte van zijn gezin hem te veel wordt.

„Thuis is het vaak te druk voor hem", stelt manager Aloys Buys. „Met drie kinderen in de leeftijd van twaalf, negen en zes wordt het hem thuis weleens te veel, als ze ook nog vriendjes en vriendinnetjes van school meenemen. En van die kinderen kun je niet verwachten dat ze altijd rekening houden met papa die rust wil."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.