Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 15 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Geen carnaval maar ‘verkleedfeest’ voor Gelderse school

Wel het feest, niet de naam. Een basisschool in het Gelderse Zevenaar viert dit jaar ‘verkleedfeest’. 

De school heeft de naam van het evenement veranderd na een initiatief van de oudervereniging. Het van oorsprong katholieke carnaval zou niet passen bij de openbare school.

Katholieke traditie

Tegen De Gelderlander vertelt een van de ouders: „De Carrousel is een openbare basisschool waar we geen bepaald geloof willen aanhangen.” De school wil meedoen met de traditie, maar geeft het wel een andere naam.

Schooldirecteur Petra van den Brink benadrukt in de krant dat „onze samenleving op christelijke waarden is gebaseerd, ongeacht of je daarin gelooft of niet.” De school vierde in december wel Kerst en Sinterklaas onder de ‘officiële’ namen, maar gaat met Pasen een zogenaamde lentelunch organiseren.

‘Van de pot gerukt’

Voorzitter Rob van de Laar van de Brabantse Carnavals Federatie vindt de beslissing van de school ‘helemaal van de pot gerukt’, vertelt hij aan het AD. „Het wordt nu wel een beetje al te dol in Nederland.” Bovendien zouden er niet alleen katholieke waardes in het feest zitten. „Er zitten ook heidense en zelfs Romeinse invloeden in. Natuurlijk wordt het aan de vooravond van de vastenperiode gevierd maar wie legt er nu in godsnaam nog de link met de katholieke kerk?”

Zondag 23 februari tot en met dinsdag 25 februari staat vooral het zuiden van het land in het teken van carnaval – en verkleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen carnaval maar ‘verkleedfeest’ voor Gelderse school
Sluiten