Metro
Metro Nieuws 11 feb 2020 / 07:55 uur

Doodsbange kleuter van school na ‘isoleercel’

In de Amerikaanse stad Richmond (Virginia) is een 4-jarig meisje werd van school gehaald nadat ze doodsbang van de ‘isoleercel’ was geworden. 

Tegen haar moeder vertelde ze over de situatie op de school. Deze rept over een ‘kalmeerruimte’. „Ik wil niet naar school. Ze hebben een gevangenis. Ze gaan me in de gevangenis stoppen”, zou ze volgens haar moeder hebben verteld.

Overgevoelig voor geluid

Aan een lokale zender, WRIC, vertelt de moeder anoniem dat haar dochter gevoelig is voor geluid. Daarom zou het meisje moeite hebben met lawaaierige groepen. Daardoor werd ze in de speciale ruimte geplaatst, ontdekte de moeder toen ze haar dochter kwam ophalen.

„Het is een hele kleine ruimte, met kale, betonnen muren. Er was geen speelgoed te zien”, zo werd de ruimte omschreven. „Je stopt een kind niet in zo’n ruimte. Zeker geen kleuter, die geen idee heeft wat er aan de hand is.” De 4-jarige zou daar zo’n acht keer hebben gezeten. De school houdt vol dat het meisje onder begeleiding naar de ruimte werd gebracht en daar niet alleen zat. De school doet onderzoek en wil nog niet reageren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doodsbange kleuter van school na ‘isoleercel’
Sluiten