Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 11 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Topjaar gaat door: Floor Jansen op Pinkpop

Het succesverhaal voor Floor Jansen gaat maar door: nu is zij weer geboekt voor het komende Pinkpopfestival. Ook voormalig One Direction-lid Liam Payne komt in juni naar Landgraaf, maakte de organisatie dinsdag bekend.

Floor Jansen is al jaren zangeres van de Finse metalband Nightwish. Wereldberoemd bij een grote schare fans, maar de 38-jarige zangeres sprong bij het gros van het Nederlandse publiek vooral in het oog (en oor) door het tv-programma De Beste Zangers. Sinds zij daar onder meer furore maakte met een duet met musicalzanger Henk Poort (The Phanton of the Opera) is het succesverhaal niet meer te stoppen.

Popprijs 2019

Een solo-theatertournee raakte snel uitverkocht en met Nightwish vult Jansen in november twee keer de Ziggo Dome in Amsterdam. De vorige maand werd ze geëerd met de Popprijs 2019. Een Pinkpopoptreden op zaterdag 20 juni nog bij.

Pinkpop gaf naast Jansen en Payne dinsdag nog twee nieuwe namen vrij: Chef’Special keert naar Limburg terug en ook de Friese rapper/hiphopper Joost Klein is geboekt. De man die ook EenhoornJoost wordt genoemd, was vorig jaar onvermoeibaar en bracht met Albino en 1983 twee albums uit.

Red Hot Chili Peppers

Op de 51e Pinkpop werden onder meer al geprogrammeerd:

• Vrijdag 19 juni: Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots, Nothing But Thieves, Kensington, Keane en Supergrass.

• Zaterdag 20 juni: Post Malone, Marshmello, Rag’N’Bone Man, Crowded House, Deftones en Danny Vera.

• Zondag 21 juni: Guns N’ Roses, Volbeat, Zara Larsson, Inhaler (zoon van Bono Vox) en Of Monsters and Men.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.