Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Dode vermoedelijke dader schietpartij Hanau gevonden

Bij twee schietpartijen in shishalounges in het Duitse Hanau zijn negen doden en meerdere gewonden gevallen. De vermoedelijke dader werd dood gevonden in een woning. 

De dader zou alleen hebben gehandeld en na de eerste schietpartij rond 22.00 uur gevlucht zijn in een donkere auto. Daarna opende hij in een andere lounge nog een keer het vuur. De politie zocht met man en macht naar de dader.

In woning

Uiteindelijk werd de vermoedelijke schutter dood gevonden in zijn huis. Daarbij werd nog een ander lijk gevonden. Er zijn nu elf doden gevallen en zeker vijf gewonden. Het motief van de dader is nog niet bekend.

Wel zijn er volgens bronnen een schriftelijke bekentenis vol met rechts-radicale opmerkingen en een filmpje gevonden. Volgens de Duitse krant Bild werden die door de dader achtergelaten. Die zou Tobias R. heten.

‘Verschrikkelijke avond’

In diezelfde krant vertelde de burgemeester van Hanau, Claus Kaminsky, dat hij geschokt is. „Het was een verschrikkelijke avond. Dit zal ons nog lang bezighouden. Het is een avond die je je niet erger voor kunt stellen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.