Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Brand in station Parijs na protesten Congolese demonstranten

Een deel van het treinstation Gare de Lyon in Parijs is vrijdag ontruimd vanwege een grote brand. Dat heeft de Franse politie bekend gemaakt.

Volgens de politie staken Congolese demonstranten scooters en vuilnisbakken in brand. Zij zijn het niet eens met een optreden van de Congolese artiest Fally Ipupa. De zanger, die vrijdagavond een optreden geeft in Parijs, zou het regime in Congo steunen.

Beelden

„Vermijd het gebied en laat de hulpdiensten toe om in te grijpen", schrijft de politie op Twitter. Op beelden is enorm veel rook te zien. Veel omstanders hebben zich bij de brand verzameld.

Artiesten als Fally Ipupa worden ervan beschuldigd aan de zijde te staan van de Congolese president Félix Tshisekedi. „Met hun muziek brengen zij een heel volk aan de zijde van de Congolese regering, terwijl die vrouwen en kinderen laat afslachten en verkrachten”, zei een betoger vrijdag tegen persbureau AFP.

De demonstratie tegen het optreden van Fally Ipupa was aangekondigd, maar werd verboden. Aan dat verbod werd door velen geen gehoor gegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.