Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 24 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Aantal doden in China door coronavirus sterk gestegen

Het aantal sterfgevallen in China door het nieuwe coronavirus is fors gestegen. De nationale gezondheidscommissie meldde maandag nog eens 150 nieuwe doden.

Dat is het hoogste aantal dat tot nu toe in een etmaal is geregistreerd. Sinds de uitbraak zijn er 2592 mensen in China aan het virus overleden.

Het aantal besmette mensen steeg met 409 en komt uit op ruim 77.000 gevallen. Het overgrote deel van de nieuwe sterfgevallen en besmettingen is vastgesteld in de provincie Hubei.

WHO in Wuhan

Deskundigen van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) hebben het afgelopen weekend de afgesloten Chinese stad Wuhan, het epicentrum van de dodelijke uitbraak van de virusziekte, bezocht. Het is de eerste keer dat de WHO in de stad met meer dan 11 miljoen mensen is geweest sinds het coronavirus toesloeg. Ze hebben onder meer twee ziekenhuizen geïnspecteerd.

Mensen die niet in Wuhan wonen, mogen de stad verlaten als ze geen symptomen van het virus vertonen en nooit in contact zijn geweest met patiënten. Dat hebben de autoriteiten maandag bekend gemaakt.

De metropool is sinds 23 januari afgesloten en al het vervoer in en uit de stad is stilgelegd in een poging nieuwe virusuitbraken tegen te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.