Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Vrouw bevalt in één jaar twee keer van een tweeling

Een Amerikaanse vrouw is in één jaar twee keer bevallen van een tweeling. De tweelingen werden tien maanden na elkaar geboren.

Alexzandria Wolliston kan het nog steeds haast niet geloven dat ze in 2019 maar liefst twee keer is bevallen van een tweeling.

Vier jongens

In een interview met CNN vertelt ze dat de eerste tweeling in maart 2019 werd geboren. Ze beviel van twee jongens: Mark en Malakhi. Ze genoot volop van de eerste maanden van haar jongens, tot bleek dat Wolliston opnieuw zwanger was: wéér een tweeling. „Ik had nooit gedacht dat ik twee tweelingen zou kunnen krijgen. Hoe gek is dat?”, vertelt ze in het interview. Afgelopen 27 december is Wolliston opnieuw bevallen van een twee jongens: Kaleb en Kaylen.

Wolliston wist niet dat het krijgen van tweelingen bij haar in de familie zat, maar dit jaar ontdekte ze dat haar beide oma’s een tweeling hebben verloren bij de geboorte. Daarom denkt ze dat haar vier tweelingjongens geschenken waren van haar grootouders die hun kinderen verloren. „Ik heb het gevoel dat mijn oma’s me hun kinderen hebben gegeven, omdat ik twee keer een tweeling heb gehad en zij hun tweeling zijn verloren. Ik heb de tweelingloterij gewonnen.”

Bijzonder

Ook gynaecoloog J. Smeenk van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg vindt het een bijzonder verhaal, maar volgens hem heeft het wel te maken met het feit dat het krijgen van een tweeling bij Wolliston in de familie zit. „Ik ga ervan uit dat het twee keer om een twee-eiige tweeling gaat. Die zijn tot op zekere hoogte erfelijk en zie je dus vaker in families voorkomen”, legt Smeenk uit.

Op het moment dat je dan een tweeling hebt gehad en stopt met borstvoeding, kan je cyclus volgens Smeenk weer vrij snel opgang komen. „En een jonge, vruchtbare vrouw heeft dan weer een waanzinnig grote kans om snel zwanger te worden. Maar dat je vervolgens opnieuw twee eieren hebt laten springen is, ondanks dat je daar aanleg voor hebt, wel erg bijzonder. Ik heb het nog nooit gezien."

Wolliston heeft ook al een 3-jarig dochtertje. Kortom: ze is niet van plan binnenkort weer zwanger te worden. Aan vijf kinderen heeft ze voorlopig wel genoeg vreugde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.