Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Stropdas koning doorgeknipt in daklozenopvang

Bij een speciale gelegenheid moet natuurlijk iets worden doorgeknipt. Normaal gesproken is dit een lint, maar bij een bezoek aan de dak- en thuislozenopvang in Weert werd dinsdag de stropdas van koning Willem-Alexander doorgeknipt. 

Projectleider Jozé Moonen opende jaren geleden het Zelfregiecentrum in de dak- en thuislozenopvang door een stropdas door te knippen en dinsdag deed ze dat ook op haar laatste werkdag.

Niet zijn smaak

Moonen knipte de das – met de voorzichtige toestemming van de vorst – af. „De koning twijfelde wel even toen ik het hem vroeg”, vertelt ze aan 1Limburg. „Ik heb hem wel een nieuwe stropdas gegeven natuurlijk.”

Wethouder Paul Sterk zegt dat Willem-Alexander wel moest slikken. „We zagen de koning wel even heel bedenkelijk kijken, want het was een hele mooie design stropdas passend bij zijn kostuum", vertelt Sterk na afloop. „De initiatiefneemster had wel vier verschillende stropdassen voor hem klaarliggen om te ruilen, maar dat paste allemaal net niet." Aan het eind van het bezoek gaf de koning lachend toe dat zijn nieuwe stropdas niet helemaal zijn smaak was.

Laagdrempelig

De koning bracht samen met staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een informeel en onaangekondigd werkbezoek aan de dak- en thuislozenopvang. In het Zelfregiecentrum worden dak- en thuislozen op een laagdrempelige manier geholpen. Ze kunnen daar terecht voor een praatje, hulp en dagbesteding. Bij het centrum spraken de koning en Blokhuis met lokale betrokkenen over de opvang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.