Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Politie schiet bij arrestatie van gewapende carjacker in Zaandam

De politie heeft zondagmorgen vroeg een 30-jarige Zaandammer aangehouden. Hij had kort daarvoor een drankbezorger met een doorgeladen wapen van zijn auto beroofd.

Toen de politie de man wilde arresteren, reed hij met de gestolen auto tot twee keer toe op de agenten in. De politie heeft daarop op de auto geschoten en de man vervolgens in de boeien geslagen. De verdachte bleef ongedeerd.

Vuurwapen tegen het hoofd

De roof van de auto vond plaats rond 4.30 uur. De drankbezorger werd op de Poelenburg in Zaandam aangesproken en kreeg direct een vuurwapen op zijn hoofd gericht. De verdachte nam de auto over en ging ervandoor.

Op de Rode Zee kreeg de gealarmeerde politie de auto in het vizier. De verdachte zat achter het stuur en wilde vluchten, volgens een woordvoerder. Na zijn arrestatie werd het vuurwapen in de auto gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.