Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Opgepakte piloten vrachtvliegtuig KLM ontkennen drugssmokkel

De drie Nederlandse piloten die afgelopen week in Buenos Aires (Argentinië) zijn opgepakt nadat er 82 kilo cocaïne aan boord van een Martinair Cargo-vliegtuig werd gevonden, zijn onschuldig. Dat vertelde hun advocaat Marta Nercellas aan het AD.

In totaal zijn er acht mensen opgepakt voor het smokkelen van drugs. Naast de drie Nederlandse piloten zijn ook vijf Argentijnen aangehouden. Het vliegtuig waarin de drugs werden gevonden is een blauw KLM Cargo-toestel dat werd ingezet door Martinair.

Op vrijgegeven camerabeelden is te zien hoe de drugs aan boord van het vliegtuig gaan. De advocaat van de drie piloten stelt echter dat de piloten dat nooit hebben kunnen zien, omdat zij toen al in de cockpit zaten.

Onzekerheid

„De drie piloten hebben meteen bezoek gehad van mensen van de Nederlandse ambassade. Verder is KLM druk met de zaak bezig. Zij hebben de partners van de piloten al aangeboden om eventueel deze kant op te komen. Zoals je je kunt voorstellen, leven zij nu in grote onzekerheid over wat er met hen gaat gebeuren”, vertelt de advocaat aan het AD.

De rechter gaat de komende 10 dagen onderzoeken of de procedures van de vlucht wel goed uitgevoerd zijn. Waarschijnlijk wordt er dan ook meer bekend over het lot van de drie Nederlanders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.