Metro
Metro Nieuws 26 jan 2020 / 12:19 uur

Ook in februari lijkt de winter ver weg

De kans dat het in februari nog écht winter wordt is klein. De komende maand zullen westelijke en zuidwestelijke winden het weerbeeld domineren.

Volgens Weeronline zorgt dat ervoor dat warme lucht ons land instroomt, met als gevolg dat de schaatsen hoogstwaarschijnlijk in het vet kunnen blijven liggen.

Het weer in februari zal grotendeels gaan lijken op het weer in januari. We zullen dus perioden tegemoet gaan met zuidwestenwinden en de temperatuur zal enkele dagen boven de tien graden uitkomen, waar de temperatuur in februari normaal gesproken rond de zes graden ligt.

Anderhalve graad warmer

Het weerbeeld zal voornamelijk grijs en regenachtig zijn, met halverwege de maand kans op rustiger weer. In de nacht kan het gaan vriezen, met een temperatuur van boven nul overdag.

Mogelijk komt de wind een aantal dagen uit het noordwesten, wat winterse buien op kan leveren. De kans dat sneeuw een keer blijft liggen is klein. De gemiddelde maandtemperatuur komt uit op 4,5 graden. Dat is bijna anderhalve graad warmer dan de gebruikelijke 3,3 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook in februari lijkt de winter ver weg
Sluiten