Metro
Metro Nieuws 1 jan 2020 / 10:02 uur

‘Ook 2020 wordt een warm jaar’

Dacht je dat het in 2019 belachelijk warm was? Wen maar aan de zweetreten en klotsende oksels, want in 2020 zal het waarschijnlijk niet anders zijn. 

De seizoensmodellen voor dit jaar schetsen volgens Weeronline weer erg veel te warme maanden en geen enkele te koude maand. Veel maanden verlopen nat, maar juist in de lente is de kans op droog weer groter.

Het jaar begint nat, maar zacht. Toch mag tijdelijke schaatspret niet uitgesloten worden, want er worden ook droge en koude perioden verwacht. De gemiddelde temperatuur ligt – iets warmer dan normaal – rond de 4 graden Celsius.

Nat

In februari is de kans op winterweer klein en gaat het naar verwachting vaker regenen dan gebruikelijk. Die natte dagen worden snel vergeten wanneer het vanaf maart bovengemiddeld warm wordt. Er is een grote kans op vroege lentedagen met temperaturen van 15 graden of meer.

Hoewel het een warm jaar ‘dreigt’ te worden, is er – door een hogere Noordzeetemperatuur dan normaal – ook kans op meer en zwaardere neerslag. Verder vooruitkijken heeft volgens Weeronline nog geen zin, want dat is „koffiedik kijken”. Daar zullen we nog even geduld mee moeten hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Ook 2020 wordt een warm jaar’
Sluiten