Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Nieuw koningsdagfestival in Amersfoort en Alkmaar

Het duurt nog even, maar op 27 april is het weer Koningsdag. Heb je nog geen plannen? Amersfoort en Alkmaar krijgen dit jaar een nieuw koningsdagfestival onder de noemer Oranje Koningsdag.

De organisatie maakte dinsdag de line-up bekend van de Nederlandse artiesten. Headliners in beide steden zijn De Jeugd van Tegenwoordig, Feest DJ Ruud en Josylvio. In totaal zijn er meer dan vijftig acts in de twee steden.

Minder naar Amsterdam

In Alkmaar komt deze nieuwe festivalformule in de plaats van SLAM! Koningsdag, dat al jaren werd georganiseerd om de toeloop van bezoekers naar Amsterdam te verminderen. De eerste editie van SLAM! Koninginnedag was in 2013 op het parkeerterrein van het AZ-stadion. „In Alkmaar op dezelfde plek als voorgaande jaren, met vertrouwde en nieuwe elementen", stelt de organisatie.

Op het hoofdpodium in Alkmaar staan onder meer Bassjackers, Bizzey, Brennan Heart, Donnie, Feest DJ Ruud, De Jeugd van Tegenwoordig, Josylvio, Kriss Kross Amsterdam, Mike Williams, Sam Feldt, STUK, Tony Junior, Wolter Kroes en WULF.

Jeugd van Tegenwoordig

In Amersfoort is Oranje Koningsdag een gevolg van het bezoek van de koninklijke familie vorig jaar. Daar bestaat het programma uit een mix van dance, hiphop, pop en urban. De headliners in Amersfoort zijn De Jeugd van Tegenwoordig, Feest DJ Ruud, Josylvio en Vunzige Deuntjes.

De kaartverkoop van de evenementen begint dinsdagavond. Kaartjes kosten 22,50.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.