Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Farmers Defence Force: toch geen boerenprotest 5 februari

Actiegroep Farmers Defence Force laat weten dat de boeren op 5 februari toch niet massaal naar Den Haag trekken voor een protest. 

Dat volgt uit een persbericht van de actiegroep. „We houden ons kruit uit tactische overwegingen droog voor als het echt nodig is."

De beslissing om er een streep door te zetten is donderdag genomen, tijdens een vergadering van het Landbouw Collectief, de koepelorganisatie die bestaat uit zowel traditionele belangenbehartigers zoals LTO als protestgroepen als Agractie en Farmers Defence Force.

Onjuiste informatie

„Het beleid waarover we proberen een deal te maken is gebaseerd op onjuiste informatie. Dit zal de komende weken richting 20 februari naar buiten komen", aldus Farmers Defence Force in de verklaring.

Op 5 februari staat weer een gesprek gepland tussen het Landbouw Collectief en premier Mark Rutte en minister Carola Schouten van Landbouw. Farmers Defence Force liet eerder weten te willen dat er dan ‘spijkers met koppen worden geslagen, daar moet de finale klap worden gegeven’, stelde de actiegroep eerder in een verklaring.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.