Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 jan 2020 / 11:13 uur

Douane Antwerpen onderschept 1,4 ton cocaïne

De Belgische douane heeft in de haven van Antwerpen een lading van ruim 1,4 ton cocaïne aangetroffen in een container. De drugs werden al op 18 november in beslag genomen, maar dat is nu pas door het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

De harddrugs zaten verstopt tussen een lading yucca’s (planten) in een container van een schip uit Colombia. In totaal ging het om 1468 kilo coke, verdeeld over 1321 pakken. Het Openbaar Ministerie is samen met de federale gerechtelijke politie een onderzoek gestart naar de herkomst en de bestemming van de drugs.

Recordjaar

Woensdag maakte het Belgische ministerie van Financiën bekend dat 2019 een recordjaar voor drugsvangsten in België was. In de Antwerpse haven ging het om 119 onderschepte ladingen met in totaal 61,8 ton cocaïne. Dat is een stijging van bijna een kwart ten opzichte van 2018 en 660 procent in vijf jaar tijd. De cocaïne kwam vooral uit Brazilië, Ecuador en Colombia.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Douane Antwerpen onderschept 1,4 ton cocaïne
Sluiten