Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 jan 2020 / 07:40 uur

Doden door zware aardbeving Zuidoost-Turkije

In het zuidoosten van Turkije zijn vrijdag mensen om het leven gekomen doordat het gebied werd getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 6.8.

Het dodental is inmiddels opgelopen naar twintig, meldt de rampenbestrijdingsdienst. Er zijn zeker 920 mensen gewond geraakt.

Het epicentrum lag zo’n 200 kilometer ten noordoosten van Gaziantep. Volgens het European-Mediterranean Seismological Centre (EMSC) vond de beving plaats op een diepte van 15 kilometer.

Doden door zware aardbeving Zuidoost-Turkije.
Doden door zware aardbeving Zuidoost-Turkije. Foto: ANP.

Veel gebouwen stortten in na de beving. Daardoor kwamen honderden mensen vast te zitten. Nog zeker dertig mensen liggen onder het puin. Zestien mensen kwamen om het leven in de provincie Elazig. De andere vier doden vielen in de provincie Malatya.

Breuklijnen

De aardbeving werd gevolgd door tientallen naschokken. „Al onze dieren zijn dood. Mijn familie is rond het vuur bijeengekomen en heeft de nacht daar doorgebracht met dekens om", aldus een man wiens huis is verwoest door de aardbeving.

Ook in Syrië, Libanon en Iran werd de schok gevoeld. De Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Suleyman Soylu, zei dat de ervaring van eerdere aardbevingen heeft geholpen bij het inzetten van de hulpdiensten. In Turkije komen regelmatig aardbevingen voor, omdat het land op breuklijnen ligt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Doden door zware aardbeving Zuidoost-Turkije
Sluiten