Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

België zendt nieuw seizoen Temptation Island uit

De kogel is door de kerk. In België zal het nieuwste seizoen van Temptation Island tóch op televisie te zien zijn. 

Het Vlaamse VIJF heeft bekendgemaakt het nieuwe seizoen in het voorjaar – om precies te zijn in februari – uit te zenden. Of het nieuwe seizoen ook in Nederland te zien zal zijn, is nog onduidelijk. RTL neemt daar later een beslissing over, schrijft de zender.

Een woordvoerder laat weten dat het onafhankelijke onderzoek naar de gang van zaken bij het maken van realityshows als Temptation en De Villa nog loopt. Aan het einde van de maand worden de eerste resultaten verwacht.

Aanranding

RTL besloot eerder even helemaal te stoppen met dit soort realityprogramma’s, nadat in De Villa grensoverschrijdend gedrag werd vertoond én uitgezonden. Beelden van een aanranding konden op hevige kritiek van kijkers rekenen. Het programma werd na vier afleveringen van de buis gehaald.

Een nieuw seizoen van Temptation Island was sowieso al opgenomen, maar het uitzenden werd tot nog toe tegengehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.