Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 dec 2019 / 15:49 uur

Man met 50.000 in koffer gepakt op Schiphol

Mocht je goederen willen smokkelen via het vliegveld, dan kun je maar beter investeren in een goede koffer. Daar kwam een man uit Albanië op een harde manier achter.

De 30-jarige man werd op Schiphol opgepakt met 50.000 euro in zijn koffer. Hij wordt verdacht van witwassen. Vanuit Spanje had de man het vliegtuig naar Nederland gepakt.

Weggewaaid geld

Zondag liep hij tegen de lamp toen zijn koffer bij de bagageafhandeling opensprong. Ook leerde hij daar dat je biljetten het beste in bundels kunt vervoeren: de koffer sprong buiten open waardoor de biljetten wegwaaiden. Het geld was niet meer te achterhalen, zegt de marechaussee. Welk bedrag met dit wegwaai-incident was gemoeid, is onbekend.

Die marechaussee wist de man op de luchthaven te arresteren. Hij had geen verklaring voor het geld. Reizigers moeten van tevoren aangeven dat ze met meer dan 10.000 euro op zak het vliegtuig instappen. De verdachte blijft voorlopig vastzitten. Het onderzoek van de politie loopt nog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man met 50.000 in koffer gepakt op Schiphol
Sluiten