Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 26 dec 2019 / 14:40 uur

Kerstdiner dieren Beekse Bergen

De olifanten, bavianen en chimpansees in Safaripark Beekse Bergen hebben zowel op Eerste als Tweede Kerstdag genoten van door kinderen bereide groente- en fruittaarten.

In Hilvarenbeek werd dus ook aan een kerstdiner voor de dieren gedacht. Een tijgerin en haar welpen ontvingen hun feestelijke brunch zelf in dozen ingepakt in kerstpapier.

Kerstdiner dieren Beekse Bergen
De tijgers kregen hun kerstdiner netjes ingepakt. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Extra’s voor dieren en bezoekers

„We vinden het fijn om zowel onze bezoekers als de dieren wat extra’s te bieden tijdens de Kerstdagen", vertelt general manager Rens Willemsen. „Voor de kinderen is het superleuk om de verzorgers te mogen helpen met het bereiden van het eten voor de dieren. Dit gebeurt bovendien in de dierenverblijven, plekken waar ze normaal niet kunnen komen. Voor de olifanten, chimpansees en bavianen zijn de lekkernijen niet alleen een versnapering, maar ook extra verrijking tijdens deze feestdagen."

Kerstdiner dieren Beekse Bergen
Een smakelijke kerstboom voor een van de olifanten. / Beekse Bergen

Ook op Tweede Kerstdag kregen de dieren een extra feestelijke maaltijd. De nijlpaarden konden likkebaardend hun kerstdiner afwachten. Deze Beekse Bergen-bewoners kregen pompoenen opgediend door de Kerstman die speciaal even tijd had gemaakt.

Kerstdiner dieren Beekse Bergen
Even moeite doen, maar dan heb je ook wat (lekkers). / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kerstdiner dieren Beekse Bergen
Sluiten