Metro
Metro Nieuws 24 dec 2019 / 10:24 uur

‘Indonesische politie pakt Nederlander op voor wurgen ex’

In Indonesië heeft de politie maandag een 57-jarige Nederlander opgepakt op verdenking van moord op zijn 42-jarige ex-vrouw. De man zou haar hebben gewurgd met een usb-kabel omdat ze te hard snurkte.

Indonesische media melden dat de man, H.T, twee jaar getrouwd was met het slachtoffer. De 42-jarige Hofiani. Ze kregen samen een kind, maar scheidden volgens politiefunctionaris Arman Asmara Syarifuddin in 2016.

Niet gepland

De scheiding ging in goed overleg en de twee zouden nog altijd goed contact hebben gehad. Zo kwamen ze nog regelmatig bij elkaar over de vloer. De laatste tijd zouden er spanningen zijn geweest vanwege geleend geld dat de vrouw niet terugbetaalde.

Een politiewoordvoerder liet weten dat ze er niet van uitgaan dat de moord gepland is. „Wel weten we dat de verdachte alcohol heeft gedronken, vermengd met drugs. Dit gaan we nog verder onderzoeken.”

In het dorp werd al langer geklaagd over de Nederlander. Hij zonderde zich af van de gemeenschap en zorgde vaak voor problemen. Volgens lokale media was hij daarom niet erg geliefd.

In een van de kamers

Het lichaam van het slachtoffer lag in een van de kamers van het huis van de Nederlander die in het dorp Gombeng Sari woont. De zaak kwam aan het licht toen de verdachte de buren vroeg om hem naar het ziekenhuis te brengen.

Onderweg zou hij hebben toegegeven de moord te hebben gepleegd. De buren waarschuwden onmiddellijk de politie die hem in het ziekenhuis arresteerde. Daar bekende de man de moord, meldt de site detiknews.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Indonesische politie pakt Nederlander op voor wurgen ex’
Sluiten