Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 11 dec 2019 / 08:29 uur

Dé kerstgedachte? Baas geeft 10 miljoen aan bonussen weg

Heb je dinsdagavond de tiende geen fortuin gewonnen bij de Staatsloterij? Je kunt altijd nog gaan werken bij St. John Properties. 

Het Amerikaanse makelaarsbedrijf deelde op de kerstborrel namelijk 10 miljoen dollar uit aan zijn 198 werknemers, naast de vakantie- en nieuwjaarsbonus. En dat zou best nog eens kunnen gebeuren.

Basis van dienstjaren

Het geld werd verdeeld op basis van de dienstjaren die de werknemers in het bedrijf hadden gespendeerd. De bedragen in de rode enveloppen met cheque die de werkers toegestopt kregen, liepen op tot meer dan 270.000 dollar. Zo kreeg een monteur, die al 39 jaar voor het bedrijf werkte, meer dan president Larry Maykrantz, schrijft het AD. 

„Ik deed mijn envelop open, zag het getal en knipperde een paar keer met mijn ogen omdat ik dacht dat ik het verkeerd gelezen had”, vertelt een administratief medewerker. Ze praat over een ‘eigen Hallmark-filmmoment’ en dat kunnen we ons goed voorstellen.

De medewerkers waren uitzinnig van vreugde toen ze de enveloppen openden en snelden naar het management van het bedrijf om te vertellen hoe ze het geld gaan spenderen. „Telkens hoorde ik weer hoe deze avond hun leven zou veranderen”, vertelt baas Maykrantz.

Vieren met groot gebaar

Maandenlang vergaderde de top van het bedrijf over de royale bonus na het behalen van een doel dat in 2005 werd gesteld. In de aanloop naar de borrel werden een paar ‘subtiele’ hints gegeven over de bonus, zoals een mailtje met tien redenen om het event bij te wonen. Tien verwees daarbij naar het bedrag.

Bang voor vervroegde pensioenen is het bedrijf niet: over vijftien jaar heeft het makelaarskantoor een nieuw doel en bij het behalen zou er zomaar weer een leuke envelop uitgedeeld kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dé kerstgedachte? Baas geeft 10 miljoen aan bonussen weg
Sluiten