Metro
Metro Nieuws 13 dec 2019 / 11:26 uur

Curieuze penisvis duikt op in Amerika

Een ‘bijzonder’ uitzicht op de Californische stranden. In plaats van zonnende mensen of misschien een aangespoelde kwal, is het strand bezaaid met penisvissen. Ja, echt. 

Je komt het zeker niet iedere dag tegen: duizenden wriemelende, roze worstjes op een strand. Na een frisse winterstorm waren de dieren opeens op het strand te vinden, schrijft Bay Nature. De vis, in het Engels ook wel de fat innkeeper worm genoemd, is een lepelworm. Zo wordt ‘ie alleen nooit genoemd, want – geef toe – hij lijkt op een penis.

View this post on Instagram

SHOOK 😳 Thousands of these marine worms—called fat innkeeper worms, or “penis fish”—were found on Drake’s Beach last week! These phallic organisms are quite common along the West coast of North America, but they spend their whole lives in U-shaped burrows under the sand, so few beachgoers are aware of their existence. ⛈🌊 A recent storm in Northern California brought strong waves that washed away several feet of sand from the intertidal zone, leaving all these fat innkeeper worms exposed on the surface. 🏖 Next time you go to the beach, just think about the hundreds of 10-inch, pink sausages wiggling around just a few feet under the sand. 🙃 . . Get the full story in our new #AsktheNaturalist with @california_natural_history via link in bio! (📸: Beach photo courtesy David Ford; Worm photo by Kate Montana via iNaturalist)

A post shared by Bay Nature Magazine (@baynaturemagazine) on

De dieren zitten over het algemeen onder de grond. Normaal gesproken graaft het beestje een gaatje in de grond, waar hij vrolijk vertoeft. Door de storm hebben heftige golven dat laagje grond weggespoeld, waardoor nu opeens duizenden penisjes te zien zijn.

Delicatesse

Pech voor de penisvis, want zeedieren zien het als een delicatesse. Zoals op de foto te zien is, houden de meeuwen zich niet in en genieten ze van een vervroegd kerstdiner.

De vis is overigens ook door mensen te eten. De Koreaanse naam voor dit feestmaal is gaebul, wat vertaalt naar iets als ‘hondenlul’ of ‘hondenballen’. Eet smakelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Curieuze penisvis duikt op in Amerika
Sluiten