Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Curieuze penisvis duikt op in Amerika

Een ‘bijzonder’ uitzicht op de Californische stranden. In plaats van zonnende mensen of misschien een aangespoelde kwal, is het strand bezaaid met penisvissen. Ja, echt. 

Je komt het zeker niet iedere dag tegen: duizenden wriemelende, roze worstjes op een strand. Na een frisse winterstorm waren de dieren opeens op het strand te vinden, schrijft Bay Nature. De vis, in het Engels ook wel de fat innkeeper worm genoemd, is een lepelworm. Zo wordt ‘ie alleen nooit genoemd, want – geef toe – hij lijkt op een penis.

De dieren zitten over het algemeen onder de grond. Normaal gesproken graaft het beestje een gaatje in de grond, waar hij vrolijk vertoeft. Door de storm hebben heftige golven dat laagje grond weggespoeld, waardoor nu opeens duizenden penisjes te zien zijn.

Delicatesse

Pech voor de penisvis, want zeedieren zien het als een delicatesse. Zoals op de foto te zien is, houden de meeuwen zich niet in en genieten ze van een vervroegd kerstdiner.

De vis is overigens ook door mensen te eten. De Koreaanse naam voor dit feestmaal is gaebul, wat vertaalt naar iets als ‘hondenlul’ of ‘hondenballen’. Eet smakelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.