Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 dec 2019 / 15:00 uur

Celstraf voor Nederlander in België voor mishandeling peuter

Een Nederlander heeft in België vier jaar cel gekregen voor het mishandelen van het zoontje van zijn partner. Het tweejarige kind liep daardoor een hersenbloeding op en verkeerde anderhalve week in levensgevaar.

De man en een oma van het kind brachten het jongetje uit Bissegem afgelopen zomer naar het ziekenhuis. „Hij beweerde dat het kind was gevallen in de douche, maar de arts stelde vast dat dat niet mogelijk was", zei de aanklager tijdens het proces. „Het was bovendien al de derde keer in korte tijd dat de peuter in het ziekenhuis werd opgenomen."

Vaak in het ziekenhuis

Het kind kwam steeds in het ziekenhuis terecht als het bij zijn moeder en haar Nederlandse partner logeerde. De advocaat van de man zei dat zijn cliënt streng is opgevoed en dezelfde straffen gebruikte tegen de peuter. Het jongetje is nog steeds aan het revalideren en riskeert een blijvende verlamming aan zijn linkerarm.

De Nederlander moet het kind ook een schadevergoeding betalen. De hoogte is voorlopig vastgesteld op 25.000 euro. De rechtbank kende ook 7500 euro compensatie toe aan zowel de vader als de moeder van het slachtoffer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Celstraf voor Nederlander in België voor mishandeling peuter
Sluiten