Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Bitcoin-bezitters willen lichaam cryptobaas laten opgraven

Een jaar geleden overleed de grote cryptobaas Gerald Cotten (30) tijdens zijn huwelijksreis in India. Duizenden bitcoin-bezitters konden hierdoor niet meer bij hun geld en beginnen nu te twijfelen aan zijn dood. 

Om er zeker van te zijn dat hij echt is overleden, willen de bitcoin-bezitters dat zijn lichaam wordt opgegraven.

Offline

Cotten was op het moment van overlijden de enige persoon met de toegangscodes voor de digitale portemonnees van alle gebruikers. Samen hadden alle bitcoin-bezitters voor 180 miljoen Canadese dollar aan bitcoins en andere cryptomunten. Door zijn plotselinge overlijden ging het hele platform offline en konden de 115.000 gebruikers niet meer bij hun geld.

Er ontstonden gelijk geruchten dat Cotten zijn eigen dood in scène had gezet en er zelf met de buit vandoor is gegaan. Volgens BBC is uit onderzoek ook gebleken dat de eigenaar van de grootste Canadese cryptobeurs onder schuilnamen grote sommen geld naar zichzelf overmaakte. In totaal is er 33 miljoen Canadese dollar bij hem teruggevonden.

Vrijdag is een officieel verzoek ingediend bij de autoriteiten om de identiteit en doodsoorzaak van het lichaam dat in Canada ligt begraven te bevestigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bitcoin-bezitters willen lichaam cryptobaas laten opgraven
Sluiten