Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is de winnaar van Expeditie Robinson 2019

Na een lange, maar zinderende finale is het eindelijk duidelijk wie de winnaar is van Expeditie Robinson 2019.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de finale van Expeditie Robinson.

Strijd

Hugo Kennis (33) mag zich dé winnaar van Expeditie Robinson 2019 noemen. In een zinderende strijd heeft hij maar liefst negentien andere expeditieleden achter zich weten te laten. De andere finalisten waren Eva Cleven (33) en Shary-An Nivillac (27).

Grootse finale

Na het succes van het finale event van vorig jaar, heeft het programma opnieuw besloten groots aan te pakken. Vanuit de Werkspoorkathedraal in Utrecht kunnen duizenden fans samen met presentatoren Kaj Gorgels en Nicolette Kluijver en de 20 expeditieleden live kijken naar de spannende ontknoping.

Tijdens de allesbepalende finale moeten de drie finalisten nog één keer alles uit de kast halen. De proef is zoals altijd de meest ingewikkelde en uitgebreide proef van het seizoen. Op een hoge paal in het water moeten Eva, Hugo en Shary-An met een emmer water een dobber proberen los te krijgen. Met de peddel moeten ze naar hun boot zwemmen. Hugo lijkt voorop te lopen, maar Eva en Shary-An komen steeds dichterbij.

Kogels

Uiteindelijk varen de drie finalisten met een boot naar de puzzel. Eenmaal bij de puzzel aangekomen, moeten ze achter een 4-cijferige code zien te komen. Eva en Shary-An snappen er niks van, waardoor Hugo een aardige voorsprong kan opbouwen. Hugo komt dan ook als eerste aan bij de laatste opdracht. Daar moet hij met kogels twee platen kapot gooien. Terwijl Eva en Shary-An nog aan het puzzelen zijn, weet Hugo de eerst plaat te raken. Alleen dan zijn al z’n kogels op en kan hij niets meer. Hij moet nu afwachten hoe Eva en Shary-An het er vanaf brengen.

Al snel weet Eva haar eerste plaat met een kogel kapot te maken, maar ook zij redt het niet met haar kogels om ook een tweede plaat te raken. Dit betekent dat Shary-An niet meer kan winnen en dat er ‘shoot-out’ komt tussen Hugo en Eva. Wie raakt, die wint. Maar Eva en Hugo missen kogel na kogel. Nicolette legt uit dat wanneer alle kogels op zijn, diegene die als allereerste bij de laatste proef is aangekomen wint en dat is Hugo Kennis. Kortom: Hugo is de winnaar van Expeditie Robinson 2019.

Nieuw seizoen

Vanaf 23 januari begint alweer een nieuw seizoen van Expeditie Robinson. Dit keer met alleen maar onbekenden en samen met België. "Het wordt nog zwaarder", verklapt presentatrice Geraldine Kemper uit tijdens de finale van het twintigste seizoen. Het nieuwe seizoen is exclusief te zien bij Videoland.

https://twitter.com/Satanwise/status/1206312259837931523

https://twitter.com/x_SharonvanDijk/status/1206312260542640128

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.