Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Sinterklaasjournaal is weer op tv

Het Sinterklaasfeest is natuurlijk pas echt begonnen als Dieuwertje Blok er verslag van doet. Vanaf maandag is het Sinterklaasjournaal weer op televisie te zien. 

Voor het eerst dit jaar zijn er alleen maar roetveegpieten te zien in het programma. Al sinds 2014 is de NTR bezig het aantal volledig zwart geschminkte pieten af te bouwen. Vorig jaar, in Zaandijk en de Zaanse Schans, had Sinterklaas nog gezelschap van een paar donkere pieten. Toen was het verhaal dat de pieten steeds meer roet op hun gezicht kregen en dus zwarter werden, naarmate ze vaker door de schoorsteen waren gegaan.

Met de trein

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt zaterdag plaats in Apeldoorn. Het Apeldoorns Kanaal is te klein voor Pakjesboot 12, dus de Sint moet het laatste deel van zijn reis op een andere manier afleggen. Hoe hij dit gaat doen is nog niet bekend. Een woordvoerder van de gemeente wil niet bevestigen dat het per trein zal zijn, maar de aankomst is wel op het Stationsplein. „Sinterklaas weet overal een oplossing voor te vinden", weet de zegsman.

Over de verhaallijn van het Sinterklaasjournaal wil de NTR nog niets kwijt. Dieuwertje Blok brengt sinds jaar en dag jonge kijkers dagelijks op de hoogte over de belevenissen van Sinterklaas en zijn pieten, vooruitlopend op 5 december.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.