Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 nov 2019 / 20:19 uur

Politie vindt wapens en drugs in woonwagenkamp

Bij een woonwagenkamp en andere plekken in en rondom het Brabantse Oss heeft de politie woensdag automatische vuurwapens, harddrugs, geld en mogelijke explosieven gevonden. 

De actie gericht op een crimineel familienetwerk onder de naam Operatie Alfa is voor de rest van de dag opgeschort en gaat donderdag verder. Het kamp wordt bewaakt, de bewoners zijn elders ondergebracht.

Criminele organisatie

Het kamp werd woensdagochtend volledig afgesloten voor een groot onderzoek naar een criminele familie. Drie mannen zijn aangehouden, van 55, 48 en 26 jaar, allen familieleden. De 48-jarige man is Martien R., die geldt als de ‘godfather’ van Brabant. De mannen worden verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, het bezit van vuurwapens en grootschalige drugshandel. „Daarbij schuwen ze geweld en intimidatie niet", zei de politie.

De onderzoeksleiding wil pas later meer kwijt over de doorzoekingen: „De doorzoekingen zijn nog bezig en een inventarisatie moet nog plaatsvinden. Het onderzoek op het kamp neemt sowieso de nodige tijd in beslag omdat wij denken dat op dit kamp de criminele activiteiten van de familie werden beraamd. Juist daarom gaan wij op deze locatie zo uitgebreid te werk."

Enkele dagen

In een verborgen ruimte werden aan het eind van de middag mogelijke explosieven gevonden in een verborgen ruimte: „Gelet op de risico’s die daaraan verbonden zijn, komen specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) naar het kamp."

Bij de actie zijn vierhonderd mensen van politie en justitie ingezet. Het woonwagenkamp is afgegrendeld met 1000 meter hekwerk en wordt bewaakt door de mobiele eenheid. De operatie kan enkele dagen in beslag nemen.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Reageer op artikel:
Politie vindt wapens en drugs in woonwagenkamp
Sluiten