Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Kuikentjes moeten afleiden van smartphone

Jeugd die permanent met een smartphone verkleefd is, is een wereldwijd probleem. In Indonesië hebben ze een erg creatieve oplossing om scholieren van hun mobieltje weg te houden: ze kregen allemaal een kuiken mee naar huis.

De autoriteiten van de Indonesische stad Bandung hebben in totaal 2000 kuikens aan scholieren gegeven. Daarmee hopen ze de scholieren weg te houden van hun mobiele telefoon. Volgens lokale media gaf de lokale burgemeester vrijdag het startsein voor de campagne.

Tegen de krant Kompas zei de burgemeester dat ze met de kuikens de kinderen een verantwoordelijkheidsgevoel willen geven. „Ons doel is niet alleen om de kinderen van hun mobiele telefoon weg te krijgen. Ze moeten ook leren om van dieren te houden en verantwoordelijkheid te dragen.”

Discipline

De kinderen kregen vrijdag de dieren in kleine kooitjes overhandigd. Op de kooi stond een bordje met de tekst ‘Pas goed op mij’. ‘s Morgens en ‘s avonds moeten de kinderen de kuikens voeden. „Ze moeten discipline zien te krijgen", aldus de burgemeester.

In Indonesië brengen schoolkinderen volgens een recent gepubliceerde studie gemiddeld drie uur per dag door op internet. Tien procent zit zelfs tien uur per dag op internet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.