Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 6 nov 2019 / 15:39 uur

Klimaatlessen verplicht op Italiaanse scholen

In het nieuwe Italiaanse lesprogramma op zowel basis- als middelbare scholen worden klimaatlessen opgenomen. Vanaf het komende schooljaar zijn ze verplicht.

De Italiaanse minister van onderwijs, Lorenzo Fioramonti van de Vijfsterrenpartij, kondigde dat woensdag aan. Het gaat om gemiddeld nog geen uur les per week. In totaal moeten er 33 uur verspreid over het jaar uitgesmeerd worden.

Duurzaamheid centraal

Het is niet de enige wijziging in het onderwijs, zo laat Fioramonti weten aan Reuters. „Het hele ministerie van onderwijs wordt opnieuw ingericht. Duurzaamheid en klimaat worden de kern van het Italiaanse onderwijsmodel.”

Bij vakken als aardrijkskunde, wiskunde en natuurkunde komt er meer focus op duurzaamheid. „Ik wil van het Italiaanse onderwijssysteem het eerste systeem maken dat milieu en de samenleving centraal stelt in alles wat we op school leren."

Fioramonti

Fioramonti is in Italië een van de politici die het meest uitgesproken is op het gebied van klimaat. Met deze wijzigingen wordt het ook het eerste land dat officieel klimaatlessen invoert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Klimaatlessen verplicht op Italiaanse scholen
Sluiten