Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Vijftig cafégangers keren zich tegen politie in Doetinchem

Een groep van naar schatting vijftig mensen heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag in Doetinchem tegen de politie gekeerd.

Hierbij is een agente gewond geraakt aan haar hand. In totaal waren zo’n vijftig agenten uit heel Oost-Nederland en politiehonden nodig om rust terug te brengen. Vier mannen zijn aangehouden, meldt de politie.

Startend met een vechtpartij

De problemen begonnen rond 03.00 uur met een vechtpartij van tien mannen in een uitgaansgelegenheid aan de Grutstraat. Toen agenten arriveerden, was een deel van de groep al vertrokken naar de Korte Kapoeniestraat. Daar werd een man door een van de leden van de groep mishandeld. Agenten grepen in, waarop de groep zich tegen de politie keerde.

Volgens de politie voegden zich steeds meer raddraaiers bij de groep, waardoor uiteindelijk ongeveer vijftig mensen tegenover acht agenten stonden. Hierbij werd fors op de agenten ingetrapt en -geslagen.

Wapenstok en pepperspray

De in het nauw gedreven agenten trokken hun wapenstok en gebruikten pepperspray, aldus de politie. Intussen werd om versterking gevraagd: vanuit heel Oost-Nederland werden agenten opgetrommeld.

Van de vier mannen die werden aangehouden, werd er één gebeten door een politiehond. Hij is door ambulancepersoneel behandeld. De agente die gewond raakte aan haar hand kon ook ter plekke worden behandeld.

Politie op zoek naar slachtoffer

De politie is nog op zoek naar de man die werd mishandeld in de Korte Kapoeniestraat. Het slachtoffer vluchtte weg, de verdachte is wel aangehouden, aldus de politie.

Burgemeester van Doetinchem Mark Boumans vindt het „bizar" dat dit gebeurt in zijn gemeente. „We gaan wat mij betreft met betrokkenen om tafel om de feiten scherp te krijgen en dit soort wangedrag voortaan te voorkomen", twittert hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.