Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 28 okt 2019 / 09:03 uur

‘Speciale parkeervergunning voor vrijwilligers in Groningen’

Een speciale parkeervergunning voor vrijwilligers en mantelzorgers: dat is wat CDA en ChristenUnie Groningen willen invoeren in hun stad, meldt RTV Noord.

„Mantelzorgers en vrijwilligers zijn het cement van de samenleving", aldus René Bolle van het CDA. „Er wordt een steeds groter beroep op deze mensen gedaan, terwijl het steeds moeilijker en duurder wordt voor deze mensen om hun werk te doen."

Bolle geeft voorbeelden aan RTV Noord, waarbij hij bijvoorbeeld vertelt dat een vrijwilliger bij de synagoge in de Folkingestraat per dagdeel 19,50 euro kwijt is aan parkeerkosten. „Nu betaalt de synagoge dat, maar met dit soort parkeerkosten is vrijwilligerswerk niet meer te doen."

Randstad

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn de maatschappelijke parkeervergunningen niet nieuw. Daar hebben ze al voorbeelden van parkeerkaarten met bijvoorbeeld een tegoed van honderden uren. Natuurlijk kunnen die kaarten misbruikt worden, maar die angst is niet groot volgens Bolle omdat ‘vrijwilligers en mantelzorgers mensen zijn die dat niet doen.’

Het wetsvoorstel is vrijdag ingediend door CDA en ChristenUnie en wordt binnenkort behandeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Speciale parkeervergunning voor vrijwilligers in Groningen’
Sluiten