Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Politie houdt boeren staande, ANWB vreest chaos op de weg

De politie heeft op de Utrechtsebaan in Den Haag vijftien boeren staande gehouden die naar het Binnenhof wilden om te protesteren. Ze mogen daar echter niet komen.

De politie benadrukt dat het vooralsnog rustig verloopt en er geen sprake is van arrestaties. „We zijn met de boeren in gesprek. We hebben aangegeven dat ze naar een andere plek kunnen", aldus de politie.

Het leger

Dinsdag werd er al aangekondigd dat het leger wordt ingezet om de weg naar het Binnenhof te blokkeren. Tijdens de eerdere protesten bleek dat normale afzettingen en de politie niet in staat waren om bepaalde delen af te bakenen.

De files door het protest van boeren lopen snel op. Even na 06.30 uur stond er al 258 kilometer file. Vooral op de wegen richting Utrecht rijdt het verkeer langzaam, meldt de ANWB. „Utrecht is sowieso al een grote bottleneck. Dit gaat flink uit de hand lopen, vooral in de regio Utrecht."

Bilthoven

De demonstrerende boeren doen woensdag eerst Bilthoven bij Utrecht aan. Vooral op de A2 van Den Bosch naar Utrecht, de A28 van Zwolle naar Utrecht, de A1 van Hengelo naar Amersfoort en de A6 van Emmeloord naar Almere is sprake van langzaam rijdend verkeer. In en rond De Bilt loopt het volgens de ANWB naar verwachting binnen een halfuur vast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.