Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Chaos op de weg door boerenprotest Den Haag

Het is chaos op de weg. Al sinds maandagavond rijden er vanuit het hele land tractoren over de snelweg, op weg naar Den Haag. 

Volgens de ANWB staat er inmiddels al meer dan 1000 (!) kilometer file – en dat getal blijft oplopen. Dat komt vooral door het boerenprotest, maar er zijn ook enkele ongelukken gebeurd en het regent. Normaal staat er rond half 8 ‘s ochtends ongeveer 200 kilometer file.

Het is de drukste ochtendspits ooit. De politie in Den Haag heeft groot materieel ingezet als afzetting in de binnenstad in Den Haag.

Toegangswegen afgesloten

ME-voertuigen en vrachtwagens moeten ervoor zorgen dat de toegangswegen naar het Malieveld en Binnenhof zijn afgesloten. Wel flexibel, zodat het ‘gewone’ verkeer kan doorrijden waar mogelijk, zegt de politie op Twitter.

In totaal mogen er maar 75 boeren het Malieveld op met hun trekker. Andere boeren moeten parkeren bij bijvoorbeeld het stadion van ADO of op Scheveningen.

Langzaam rijden

Op de A2 tussen Den Bosch en Utrecht wordt er langzaam gereden, net als op de A12 bij Utrecht en Den Haag: die kun je het beste helemaal vermijden. Je kunt drukte verwachten op de A28 bij Utrecht. Ook op de A15 tussen knooppunt Deil en Hardinxveld-Giessendam wordt er langzaam gereden.

Weggebruikers moeten de hele ochtend nog rekening houden met boeren die richting Den Haag gaan. „Het protest is pas om 13.00 uur, dus er zullen regelmatig nog tractoren opduiken op de weg. We vragen automobilisten om hier rekening mee te houden en hun snelheid aan te passen", zegt Rijkswaterstaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.