Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 okt 2019 / 07:44 uur

Acht doden bij onrust na protesten in Chili

Vijf mensen zijn zondag omgekomen tijdens een door plunderaars aangestoken brand in een kledingfabriek in de Chileense hoofdstad Santiago. Brandweermannen vonden de slachtoffers in de fabriek nadat ze het vuur hadden bestreden. Daarmee komt het totale aantal doden dit weekend op acht.

Drie mensen kwamen zaterdagavond (lokale tijd) om tijdens onlusten in Santiago door een brand in een supermarkt. Het vuur brak uit tijdens plunderingen, zei burgemeester Karla Rubilar zondagochtend vroeg.

„We moeten melden dat drie mensen zijn omgekomen bij een brand in een supermarkt. Twee mensen zijn in de vlammen omgekomen en een derde is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar is later overleden", vertelde Rubilar aan verslaggevers.

Protest tegen tariefsverhoging

In Santiago braken twee weken geleden protesten uit tegen tariefsverhogingen in het openbaar vervoer. In de nacht van vrijdag op zaterdag stelde president Sebastián Piñera de noodtoestand in voor de hoofdstad na hevige onlusten, waarbij zeker zestien bussen in vlammen opgingen, winkels werden geplunderd en diverse gebouwen in brand gestoken.

Zaterdag schortte hij de tariefsverhogingen op, maar het blijft onrustig. De noodtoestand is zondag uitgebreid naar andere steden, in het zuiden en noorden van het land. Zaterdagavond is er een avondklok ingesteld in Santiago en directe omgeving en die geldt ook voor zondag vanaf 19.00 uur tot 06.00 uur (lokale tijd).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Acht doden bij onrust na protesten in Chili
Sluiten