Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 okt 2019 / 07:59 uur

‘9/11-achtige aanslag op Frankrijk voorkomen’

In Frankrijk is onlangs een terreuraanslag voorkomen die was geïnspireerd op de aanslagen van 11 september 2001, waarbij vliegtuigen in het World Trade Center in New York vlogen.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, zei tegen tv-zender France 2 dat op 26 september een man is aangehouden die met dat doel een vliegtuig wilde gijzelen. Hij zou nog op zoek zijn geweest naar een wapen.

Zestig aanslagen voorkomen

Dat zou lang niet de enige keer zijn dat er goed is ingegrepen door de Franse autoriteiten. Castaner twitterde dat sinds 2013 al zestig aanslagen zijn voorkomen en dat elke week wel terreurverdachten voor verhoor worden aangehouden.

Meer dan 230 mensen zijn in de afgelopen vier jaar door terreuraanslagen in Frankrijk omgekomen. De zwaarste aanslagen werden gepleegd door aanhangers van Islamitische Staat in november 2015 in Parijs. Daarbij stierven 130 mensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘9/11-achtige aanslag op Frankrijk voorkomen’
Sluiten