Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 27 sep 2019 / 15:20 uur

Wiebes ‘wilde niet jokken’ over niet dragen autogordel

Staat een minister van Economische Zaken soms boven de wet? Dat vroegen veel mensen zich af na een tv-fragment waarin minister Wiebes ‘opbiechtte’ vaak geen gordel te dragen. 

Vrijdag vertelde de minister dat hij eerlijk wilde zijn in het programma en dat hij de symbolische boete voor het niet dragen van een gordel, die normaal 149 euro kost, gaat betalen aan Veilig Verkeer Nederland. Ook gaat hij voortaan braaf zijn gordel dragen.

‘Beetje stout’

Donderdagavaond was Wiebes achterin een auto te zien in Jinek. Toen hem werd gevraagd of hij geen veiligheidsgordel om moest, vertelde hij dat hij daar „een beetje stout” in is en dat hij de gordel meestal achterwege laat.

Een hoop boze reacties en een tik op de vingers van minister Van Nieuwenhuizen na afloop van de ministerraad, liet Wiebes (VVD) terugkomen op zijn actie. De minister is zich, zo zegt hij, ervan bewust dat hij het goede voorbeeld moet geven, „maar ik zal op allerlei terreinen nog steeds wel eens stout zijn”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wiebes ‘wilde niet jokken’ over niet dragen autogordel
Sluiten