Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Vrouw ‘flitst’ auto’s met föhn als snelheidsmeter

Helemaal gek werd ze ervan: de auto’s die véél te hard door haar straat reden. Daarom nam de Amerikaanse Patti Baumgartner het heft in eigen handen. 

Nee, ze begon niet met het strooien van spijkers op de straat. Haar methode was een stuk effectiever. Ze zit nu al een kleine maand aan de rand van de weg met haar föhn in de hand. In de hoop dat de automobilisten denken dat het een zogenoemde ‘speed gun’ is en zachter gaan rijden.

Kleinkinderen

„Ik ben bezorgd over de veiligheid van mijn kleinkinderen als die auto’s zo hard rijden”, vertelt ze aan KpaxHaar zoon maakte een foto van Baumgartner in haar klapstoeltje en stuurde die naar de lokale politie, die het een geweldige actie vond. „Hilarisch! Een creatief idee voor het publiek, zonder dat het voor teveel ophef zorgt”, reageerde agent Pesola

Erelid

Hij maakte de Amerikaanse oma spontaan erelid van de politie. „Ze doet iets voor de gemeenschap, ik wilde ook iets voor haar doen. Het beste dat ik kon bedenken was haar een hoed en badge te geven, zodat het er allemaal iets officiëler uitziet en meer autoriteit uitstraalt", licht Pesola toe.

Of de föhn nou echt gewerkt heeft, is niet helemaal duidelijk. Maar Baumgartner blijft in ieder geval wel naast de weg zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.