Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Medium maakt contact met overleden planten

Geef maar toe. Je hebt zeker weten weleens een plant laten sterven. Goed nieuws, volgens een Noord-Hollands medium zijn je overleden plantjes niet boos op je. 

Medium Dieuwertje Daams heeft een bijzondere gave, schrijft het regionale NH Nieuws. Ze kan namelijk contact leggen met dode planten; tijdens een spreekuur komt ze achter de doodsoorzaak. Het doel van het spreekuur? Contact leggen met overleden kamerplanten om zo te horen wat je in de toekomst beter kunt doen voor je groene kindjes.

Lief

Dat de mensen die op seance komen niet echt geloven in haar gave, maakt Daams niet uit. Ze ontdekte haar gave zo’n zes jaar geleden. „Ik kwam Yvette van der Does van de Zielige Plant tegen en wist direct dat er thuis op haar tv een dode plant stond. En dat klopte ook", vertelt ze.

Overleden planten zijn gelukkig heel lief, vertelt Daams. Gek wordt ze er dan ook niet van, om met de overleden Monstera’s, Pannekoekplanten of varens te praten. „Ze zijn heel zachtaardig en nooit boos. Ze zijn er ook niet op uit om te jennen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.