Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 19 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Hudson Bay sluit eind dit jaar definitief de deuren

De warenhuisketen Hudson’s Bay vertrekt nog dit jaar uit Nederland, dat maakt het bedrijf donderdag bekend. Hudson’s Bay kwam twee jaar geleden naar Nederland en heeft hier vijftien winkels, die uiterlijk 31 december hun deuren zullen sluiten. Alle 1400 werknemers zijn over het besluit geïnformeerd. Ook waren alle filialen van het warenhuis vandaag gesloten. 

Al langere tijd gingen er geruchten dat het Canadese bedrijf de stekker er uit moest trekken in Nederland. Eerder besloten zij al te bezuinigen en het bedrijf trok zich terug uit de Duitse Markt. Moederbedrijf HBC wil zich nu vooral richten op de Noord-Amerikaanse markt.

Pijnlijke boodschap

Eerder meldden Het Financieele Dagblad en vakbond CNV al dat Hudson Ba zou vertrekken uit Nederland, hoewel het bedrijf dat destijds zelf nog niet wilde bevestigen.Vakbond CNV noemt het een „pijnlijke boodschap voor de 1.424 werknemers”. Wel prijst de vakbond het bedrijf vanwege het afsluiten van een sociaal plan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.