Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 aug 2019 / 10:40 uur

Vrouw heeft ruzie met baas over ongeschoren benen

Een jonge Britse vrouw claimt dat ze een behoorlijk vreemd gesprek met haar baas heeft gehad. Haar collega’s hadden namelijk geklaagd over haar ongeschoren benen waarna de vrouw op gesprek moest komen bij haar baas. Ze deed haar verhaal uit de doeken op Reddit.

De vrouw onthulde dat ze haar tijd en geld niet wil verspillen aan het scheren van haar benen. „Ik scheer me alleen wanneer ik een date heb. Momenteel ben ik samen met mijn vriend en het kan hem geen hol schelen of ik mijn benen al dan niet scheer”, schrijft ze.

De vrouw reist veel en werkt daarnaast op festivals en evenementen. Ze kwam onlangs even langs op haar kantoor om wat spulletjes op te halen. Terwijl ze daar was, riep haar baas haar bij hem.

Beschaamd

„Hij zag helemaal rood en stotterde, maar uiteindelijk zei hij dat we eens een gesprek over hygiëne moesten hebben. Ik was echt gechoqueerd. Ik schaamde me diep en vroeg wat hij bedoelde”, gaat de vrouw verder.

„Ik zei dat ik niet begreep wat hygiëne te maken had met het scheren van mijn benen, waarna hij helemaal stil bleef. Ik vroeg hem of hij zijn benen schoor en opnieuw zei hij niets. Daarna stond ik op en zei ik dat als hij hier nog verder over wilde praten, HR er best even bij kwam. Uiteindelijk zei hij dat we dit niet verder moesten bespreken.”

Seksistisch

Op Reddit kon de jonge vrouw op veel bijval rekenen. „Dit is echt seksistisch. Wow. Echt zo belachelijk”, reageerde iemand. „Zouden ze hetzelfde durven vragen aan een man?” Maar een iemand merkte wel op dat mannen ook geen korte broeken mogen dragen op het werk. „Op kantoor zie je vrijwel nooit mannelijk beenhaar.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw heeft ruzie met baas over ongeschoren benen
Sluiten